Парк танцуващи мечки

Паркът за Танцуващи мечки е забележителен и хуманен проект, подкрепен от френската актриса Бриджит Бърдо. Всичко започва в края на 90-те години на миналият век, когато чуждестранни туристи на българското Черноморие се ужасяват от бизнеса с танцуващи мечки и подават сигнал за помощ към световната организация за защита на животните „Четири лапи”.

Така се завъртва колелото в изграждането на проекта в Белица.

Гористата местност в Рила е отлично място за връщането към по-нормален живот на изстрадалите животни. Днес паркът се простира на площ от 120 хектара и разполага с 2 информационни центъра и медицински център за животните. Външната граница на парка е 3км. и 326м. Обитателите са повече от 20 мечки, между които 2- ма „чужденци”, пристигнали от Сърбия.

Посещението на парка е безплатно. В информационния център могат да се гледат филми, разказващи историята на всяка една мечка, настанена в Парка. Хубавата новина е, че горските обитатели вече все повече събуждат инстинктите си, копаят си сами бърлогите и заспиват зимен сън, което преди това не са могли да правят.

Наблюдаването на мечките е напълно безопасно. Всяко животно е с характер и навици. Едни са по-дружелюбни и любопитни, други странят или пък проявяват по- сложен характер, за това са и разделени в 7 различни зони според взаимните си симпатии. Те имат своите имена: Калина, Мариана, Стефан, Мима, Светла, Мишо, Гошко и др.

На всеки половин час има разходка с гид и ако ви е харесало можете да направите дарение за каузата за по- хуманно отношение към животните навсякъде по света.

Работно време:

12:00 – 18:00 ч. от април до юни

10:00 – 12:00 ч.  и от 13:00 – 18:00 ч. през юли и август 12:00 – 18:00 ч. през септември и ноември

beer